Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Είδη Έρπη και Φυσική Αντιμετώπιση

Μετά από άλλη συζήτηση, με άλλη φίλη, υπάρχει ανάγκη να δημοσιευτεί η σχετική ανάρτηση που ακολουθεί, και πάλι από το αντίστοιχο κεφάλαιο του βιβλίου...


Έρπης

Ο έρπης είναι ένα είδος ιού που μπορεί να προκαλέσει μικρά, πολύ επώδυνα έλκη στο αιδοίο, στον κόλπο και στον τράχηλο. Οι ιοί του έρπητα επίσης προκαλούν φυσαλίδες στο δέρμα. Διακρίνονται σε διάφορους τύπους. Ο τύπος 1, το είδος που προκαλεί φυσαλίδες, ζει συνήθως ''πάνω από τη ζώνη'', αλλά περιστασιακά μπορεί να δημιουργήσει και μολύνσεις στα γεννητικά όργανα. Ο τύπος 2 ζει συνήθως ''κάτω από τη ζώνη'' και είναι ο κοινότερος ιός του έρπητα, που συνδέεται με το γεννητικό έρπητα. Ο τύπος 2 μπορεί περιστασιακά να ζει ''πάνω από τη ζώνη'' και να προκαλεί μολύνσεις στο στόμα. Όποιος έρπητα, τον έχει για πάντα. Ο ιός του έρπητα που ''κοιμάται'' [λανθάνει] βρίσκεται στον μολυσμένο ιστό γύρω από τα χείλη [είτε γεννητικά είτε στο στόμα] ή στα σπονδυλικά νεύρα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Όπως συμβαίνει και με τον HPV, πολλές γυναίκες που είναι φορείς του έρπητα δεν τον εκδηλώνουν ποτέ και άρα δεν έχουν λόγο να υποψιάζονται ότι έχουν τον ιό. Σε μια μελέτη σε γυναίκες υψηλού κινδύνου για αφροδίσια νοσήματα, 47 τοις εκατό ήταν φορείς του ιού και μόνο οι μισές είχαν συμπτώματα. Όταν, όμως, ο ιός ενεργοποιείται, προκαλεί πολύ χαρακτηριστικά μικρά έλκη στα γεννητικά όργανα. Το πρώτο επεισόδιο του έρπητα [πρωτογενής μόλυνση] μπορεί να είναι πολύ επώδυνο, με πυρετό, ολική αδιαθεσία, πρησμένους λεμφαδένες στη βουβωνική χώρα, πόνο στα γεννητικά όργανα, ακόμη και αδυναμία ούρησης, λόγω του πόνου και της μόλυνσης στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα. Μετά την αρχική εκδήλωση του έρπητα, τα συμπτώματα δεν είναι σχεδόν ποτέ ξανά τόσο σοβαρά, αφού το σώμα παράγει αντισώματα στον ιό.

Οι επόμενες κρίσεις είναι γνωστές ως δευτερογενής έρπης. Αυτές συνήθως αρχίζουν με μια αίσθηση κνησμού στη μολυσμένη περιοχή, πριν την από την εμφάνιση του έλκους. Μερικές γυναίκες νιώθουν πόνο επίσης στα πόδια τους, γιατί ο ιός του έρπητα ζει στο μέρος των σπονδυλικών νεύρων, που δραστηριοποιούν τόσο τα γεννητικά όργανα όσο και το εσωτερικό των μηρών. Οι συναισθηματικοί παράγοντες, όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η εχθρότητα μπορεί να επιτρέψουν υπερβολική αναπαραγωγή του ιού και επακόλουθους χρόνιους κολπικούς ερεθισμούς.

Όμως ο έρπης έχει την τάση να ''αυτοεξαντλείται'' έπειτα από μερικά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να έχει συχνές κρίσεις για 1-2 χρόνια, που συνήθως δεν συνεχίζονται. Μια από τις ασθενείς μου πέρασε μία και μοναδική κρίση την εποχή που ανακάλυψε ότι ο άντρας της είχε εξωσυζυγική σχέση. Τελικά χώρισαν και ο έρπης δεν εκδηλώθηκε ποτέ ξανά. Το ανοσοποιητικό της σύστημα κράτησε τον ιό ανενεργό, παρότι ο τρόπος ζωής της περιλάμβανε συμπεριφορές που συχνά συνδέονται με πεσμένο ανοσοποιητικό, όπως το υπερβολικό κάπνισμα και το άγχος από συνεχείς δίαιτες. Στην περίπτωση αυτής της γυναίκας, το ανοσοποιητικό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων της κρατά τον έρπητα σε καταστολή – μία ακόμη απόδειξη ότι το ανοσοποιητικό μας στα σημεία εισόδου ενισχύεται όταν οι διαπροσωπικές μας σχέσεις πάνε καλά.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε αν έχετε έρπητα είναι να επισκεφτείτε έναν έμπειρο γιατρό μόλις εκδηλωθεί για πρώτη φορά. Αν και τα έλκη του έρπητα έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση, μερικές φορές μολύνσεις χρόνιων μυκητιάσεων μπορεί να δημιουργήσουν ελκώδεις περιοχές στο αιδοίο, που μοιάζουν με έρπητα. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με καλλιέργεια από το ενεργό έλκος του έρπητα. Ακόμα και τότε, αυτές οι καλλιέργειες είναι συχνά αρνητικές, γιατί ο ιός του έρπητα μερικές φορές δεν αναπτύσσεται σε κυτταρική καλλιέργεια. Μια εξέταση αίματος επίσης μπορεί να δείξει αν η γυναίκα έχει αντισώματα στον ιό, αλλά η πλειονότητα των ανθρώπων έχει αντισώματα στον ιό, γιατί είναι πολύ κοινός.

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Που τον κόλλησα; Μπορώ να τον μεταδώσω; Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι η ίδια με τον HPV. Ο ιός μπορεί να είναι ανενεργός για χρόνια. Έχω δει έρπητα σε γυναίκα 85 χρονών, που ήταν χήρα και σε αγαμία για 20 χρόνια. Οι γυναίκες μπορεί να μεταδώσουν τον ιό σε άλλες περιοχές του σώματός τους, μέσω του αποκαλούμενου ενοφθαλμισμού, ακουμπώντας τα χέρια τους στα έλη και μετά σε άλλες περιοχές του σώματος. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή να αποφεύγουμε την επαφή με ενεργά έλκη έρπητα.

Άνθρωποι με φυσαλίδες έρπητα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στη γεννητική περιοχή μέσω στοματικού σεξ. Θεωρητικά, ο καθένας που είχε έστω μία φορά φυσαλίδες μπορεί να εκδηλώσει έλκη έρπητα στα γεννητικά όργανα. Παρότι ο στοματικός έρπης [τύπου 1] και ο γεννητικός έρπης [τύπου 2] είναι διαφορετικοί και γενικά αναπτύσσονται ο καθένας στην αντίστοιχη περιοχή, μερικές φορές μπορεί να αλληλενοφθαλμιστούν. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτοί οι ιοί θα παραμείνουν στο αρχικό σημείο.

Παρότι έχει συμβεί σε ζευγάρια να μην τον εμφανίζουν και οι δύο, συνιστάται να χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Γενικά οι κρίσεις έρπητα συνδέονται με τους εξής παράγοντες: άγχος και κατάθλιψη, έλλειψη ύπνου, υπερβολική κούραση και σεξουαλική συνεύρεση. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να μειωθούν ή να εξαφανιστούν ακολουθώντας τις συνιστώμενες διατροφικές και βοτανολογικές συστάσεις.

Ο έρπης επηρεάζει την εγκυμοσύνη; Υπάρχει αρκετός φόβος και παραπληροφόρηση για τον έρπητα σχετικά με την εγκυμοσύνη. Ο έρπης δεν προκαλεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη πριν από τον τοκετό, εκτός κι αν η πρώτη έκθεση της γυναίκας σε αυτόν είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο έρπης φτάσει σε υψηλά επίπεδα στο αίμα [ιαιμία]. Είναι σπανιότατο να μεταδώσει μια μητέρα μόλυνση από έρπητα στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη.

Η ανησυχία των περισσότερων γυναικών είναι αν θα χρειαστούν καισαρική τομή λόγω ενός ενεργού έλκους από έρπητα στο αιδοίο, στον κόλπο ή στον τράχηλο κατά τον τοκετό. Συχνά, λοιπόν, γίνεται καισαρική τομή σε αυτές τις περιπτώσεις, παρότι ο αριθμός των βρεφών με αποδεδειγμένη μόλυνση από έρπητα από τις μητέρες είναι πολύ χαμηλός. Γίνεται όμως καισαρική, γιατί τα ελάχιστα βρέφη που μολύνονται από έρπητα μπορεί να εκδηλώσουν θανατηφόρες μολύνσεις.

Η ανησυχία σε όλη την εγκυμοσύνη μήπως εμφανιστεί ένα ενεργό έλκος έρπητα κατά τη γνώμη μου απλώς αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί. Υπάρχουν πολλά θετικά βήματα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο [βλ. το απόσπασμα για την αντιμετώπιση].

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Φάρμακα. Η ακυκλοβίρη [Zovirax] είναι το ευρύτερα διαθέσιμο φάρμακο κατά του έρπητα στο εμπόριο αυτή τη στιγμή. Το βρίσκουμε σε χάπια και αλοιφή και μερικοί άνθρωποι το παίρνουν σε μακροχρόνια βάση [για 2-3 χρόνια]. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, αυτό το φάρμακο ενεργεί σαν αντιβιοτικό. Σε 24 ώρες από τη λήψη των χαπιών, ο ιός απενεργοποιείται. Η τοπική επάλειψη με την αλοιφή χρειάζεται λίγο μεγαλύτερο χρόνο για να ενεργήσει. Η ακυκλοβίρη διατίθεται με συνταγή και είναι πολύ αποτελεσματική σε πρωτογενείς μολύνσεις.

Παρότι τη χρησιμοποιώ σε γυναίκες που θέλουν, ανησυχώ μήπως η χρόνια χρήση της οδηγήσει σε ανθεκτικότερα στελέχη του ιού που θα είναι δυνατότερα και δυσκολότερα στην καταπολέμησή τους. Συνήθως η χορήγηση αντιβιοτικών, όταν δεν ενδείκνυται – χωρίς να εξαντλούμε άλλους τρόπους για να ενισχύσουμε την ικανότητα του ανοσοποιητικού να μάχεται τους μικροοργανισμούς – οδηγεί σε μια μάχη εναντίον στελεχών ''σούπερ-ιών'' φυματίωσης, πνευμονίας, σταφυλόκοκκου. Γι’ αυτό προτιμώ μια προσέγγιση που ενισχύει την εγγενή δυνατότητα μιας γυναίκας να ελέγξει τον ιό.Διατροφική και Βοτανολογική αντιμετώπιση. Το σκόρδο είναι ένα πολύ αποτελεσματικό γιατρικό για την υποτροπή του έρπητα και δεν έχει γνωστές παρενέργειες. Επίσης είναι αποτελεσματικό για τις φυσαλίδες. Το σκόρδο έχει αρκετές αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Για τις γυναίκες με υποτροπιάζοντα έρπητα, η κύρια σύστασή μου είναι η εξής: Όταν αρχίζει η γνωστή αίσθηση κνησμού, πάρτε αμέσως 12 άοσμες κάψουλες σκόρδου. Μετά πάρτε 3 κάψουλες κάθε 4 ώρες όσο είστε ξύπνια για τις επόμενες 3 μέρες. Σε κάθε περίπτωση, εμποδίζεται το ξέσπασμα του έρπητα.

Σε γυναίκες με ιστορικό έρπητα ή που προγραμματίζουν να μείνουν έγκυοι ή είναι ήδη έγκυοι, συστήνω 2 κάψουλες σκόρδου καθημερινά. Μπορεί να τις αυξήσουν σε 6-8 ημερησίως αν έχουν περισσότερο άγχος απ’ ότι συνήθως. Στην κλινική μου εμπειρία, οι γυναίκες που το κάνουν δεν έχουν κρίσεις έρπητα.

Εκχύλισμα μελισσόχορτου [melissa officinallis], γνωστού και ως κιτροβάλσαμου, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι έχει αντιική δράση κατά των μολύνσεων του έρπητα. Μπορεί να αποτρέψει τα έλκη και να επιταχύνει τη θεραπεία, αν χρησιμοποιηθεί σαν κρέμα, στην απαρχή των συμπτωμάτων. Πρέπει να επαλείφεται στη μολυσμένη περιοχή 2-4 φορές ημερησίως για 5-10 μέρες.

Λάδι μαλαλεύκης [malaleuka] από το αυστραλιανό δέντρο τσαγιού μπορεί να επαλειφθεί απευθείας πάνω στην περιοχή κνησμού, πριν από την κρίση έρπητα. Στην περισσότερες περιπτώσεις η τοπική επάλειψη αποτρέπει την κρίση.

Μερικοί άνθρωποι παίρνουν Ψευδάργυρο ή Βιταμίνη C με βιοφλαβονοειδή, ενώ άλλοι επαλείφονται με αλοιφή από θειικό άλας ψευδαργύρου, αλοιφή Βιταμίνης Ε ή αλοιφή λιθίου, για να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν τις κρίσεις έρπητα. Άλλοι χρησιμοποιούν το αμινοξύ λυσίνη. Θα τα συνιστούσα μόνο αν το σκόρδο, το μελισσόχορτο ή η μαλαλεύκη δεν είναι αποτελεσματικά.

Βιταμίνη C, Ψευδάργυρος και βιοφλαβονοειδή: 200 mg βιταμίνης C και 100 mg ψευδάργυρου. Το καθένα 3 φορές την ημέρα μαζί με το φαγητό, μόλις αρχίσει η ενόχληση.

• Λίθιο, Ψευδάργυρος ή Αλοιφή Βιταμίνης Ε: μέσα σε 48 ώρες από την εμφάνιση του έλκους και 4 φορές ημερησίως μέχρι να εξαφανιστεί.

• Λυσίνη: μερικές γυναίκες έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην πρόληψη της κρίσης έρπητα, όταν παίρνουν το αμινοξύ λυσίνη ως συμπλήρωμα διατροφής, 400 mg, 3 φορές ημερησίως. Συγχρόνως το αμινοξύ αργινίνη περιορίζεται στη διατροφή, για να μεγιστοποιήσει την αναλογία λυσίνης / αργινίνης. Έτσι καταστέλλονται τα συμπτώματα και μειώνεται η συχνότητα επανεμφάνισης. Εκτός των συμπληρωμάτων, κατάλληλα τρόφιμα για την αύξηση πρόσληψης λυσίνης είναι οι πατάτες, η μαγιά μπύρας, το ψάρι, τα φασόλια και τα αβγά. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη, που πρέπει να αποφευχθούν, είναι η σοκολάτα, τα φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί. Αν χρησιμοποιηθεί η θεραπεία λυσίνης, χρειάζεται να παρακολουθούνται τα επίπεδα χοληστερόλης, γιατί αυτή η θεραπεία διεγείρει το συκώτι στην παραγωγή χοληστερόλης.

[Για να δείτε τις δικές μου επιλογές στα φυσικά συμπληρώματα διατροφής μπείτε στο blog Aloe Wisdom και στο Link ''Φυσικά Προιόντα'' [πάνω δεξιά στο παρόν blog].]

16 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εμφανισα ερπη γεννητικων οργανων πριν περιπου 5 μηνες μετα απο σεξουαλικη επαφη με ατομο π ειχε επιχειλιο. πριν 6 μερες αρχισα να εχω φαγουρα κ εμφανιστηκαν μικρα σαν σπυρακια κ νομιζω ασπρα σε μια ευθεια γραμμη στα χειλη τ αιδιου...οσο περνανε οι μερες η φαγουρα εχει σχεδον εξαφανιστει κ δεν ποναω απλα μερικες φορες νιωθω σαν τσιμπημα.....ο συντροφοσ μ κ αυτος πριν 6 μερες στη βαση τ πεους εμφανησε τα ιδια, τα οποια ομως εσπασαν κ σιγα σιγα αρχιζουν να επουλωνονται....εμενα ομως δεν εχει αλλαξει η εμφανιση τους....τι μπορει να ειναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για διάγνωση καλύτερα απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό. Από τη στιγμή που θα έχετε τη διάγνωση μπορείτε να ακολουθήσετε συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαβάζω τώρα το κείμενο σας καθώς ψάχνω πληροφορίες για τον έρπητα τύπου 2 γιατί έχω προσβληθεί πολύ καιρό τώρα απο τον ιο. Τον τελευταίο ενα χρονο όμως έχω συνέχεια εξάρσεις του ιού. Έχω ακολουθήσει και αγωγη με zovirax και μάλιστα συνεχίσω αλλά μόλις τα σταματήσω ξαναεμφανίζεται. Μπορω να βοηθήσω τον οργανισμό με κάποια συμπληρώματα διατροφής για περισσότερη προστασία και πρόληψη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εχω 15χρονιαπεριπου ερπι γεννητικων οργανων οι δερματολογοι που εχω επισκεφτει ο καθενας μου δινει 7ημερες αγωγες χαπιων κ μια κρεμα..δυστυχος ο ερπισ εναι 5-8 μηνες τον χρονο με εποδυνες μερες πονου..ζηταω καποια αγωγη για να ελλατοθει να μου παρουσιαζεται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΕΣ ΜΟΥ ΒΑΘΗΚΑΝ
  Γεια σε όλους,
  Είμαι τόσο χαρούμενος που εννοούσα τον γιατρό που με θεραπεύει τελικά από τον ιό του έρπητα που ονομάζεται DOCTOR MULI, το όνομά μου είναι η Έλενα, είμαι από τις Καλιφόνια ΗΠΑ. Θέλω να μοιραστώ τις μαρτυρίες μου με το ευρύ κοινό για το πώς αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος που ονομάζεται Dr Muli θεραπεύει τον έρπη μου. Είμαι ασθενής HERPES για πάνω από ένα ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ και έχω πόνους μέχρι που ήρθα σε αυτήν την κυρία, όταν ταξίδεψα στον Καναδά για μια συνέντευξη που συνέβη να ήταν κάποτε ασθενής έρπητα, εξήγησα όλα τα πράγματα σε αυτήν και αυτή μου είπε ότι υπάρχει αυτός ο σπουδαίος ΦΥΣΙΚΟΣ ΒΑΡΟΣ που την βοήθησε να θεραπεύσει τον έρπη της και μου έδωσε τη διεύθυνσή μου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επικοινωνήσω μαζί του και έκανα όπως έδωσε οδηγίες. Και ο γιατρός μου είπε για το βοτανικό του σχηματισμό που μπορεί να θεραπεύσει πλήρως τον έρπητα. Για να είμαι ειλικρινής αρχικά είχα μια αμφιβολία, αλλά αργότερα έδωσα μια σκέψη. το έκανα όλος ο γιατρός που με ζήτησε να κάνω και μου έστειλε το φυτικό φάρμακο μέσω της υπηρεσίας COURIER SERVICE. Όταν χρησιμοποίησα το φυτικό φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες του, μετά από 2 εβδομάδες που πήρα το Herpes βοτανοθεραπεία βλέπω πήγα για δοκιμή, προς μεγάλη μου έκπληξη ο γιατρός μου επιβεβαίωσε ότι είμαι έρπης (αρνητικός) και είπα ότι δεν έχω έρπη στο σύστημά μου και μέχρι τώρα δεν ένιωσα πόνους ή συμπτώματα. Έτσι είπα ότι πρέπει να μαρτυρήσω την καλοσύνη αυτού του σπουδαίου γιατρού στο ευρύ κοινό. Αν είστε έξω εκεί που πάσχουν από αυτόν τον ιό του έρπητα ή οποιαδήποτε άλλη θανατηφόρα ασθένεια, θα σας συμβουλέψω να τον έρθετε σε επαφή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εργασίας του: mulijonathanherbalhome@gmail.com. Συζητήστε ή καλέστε / whatsapp: +2348147415238, σας διαβεβαιώνω ότι θα σας βοηθήσει ακριβώς όπως έκανε για μένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο έρπης είναι πολύ κοινός. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα γι 'αυτό. Οι άνθρωποι που ζουν με έρπητα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πώς έχω απαλλαγεί από τον έρπητα στο σώμα μου και επίσης θέλω να ξέρετε ότι ο έρπης είναι μια από τις φρικτές ασθένειες που όλοι πρέπει να προσπαθήσουν να απαλλαγούν αν το έχετε πριν ξεκινήσει του χεριού. Με θεραπεύτηκα από τον έρπητα με τη χρήση της φυτικής ιατρικής Dr Sagbo που μου έστειλε μέσω εταιρείας παράδοσης courier, πήρα το φάρμακο για 20 ημέρες και σήμερα θεραπεύομαι. Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν γνωρίζουν τη σημασία της βοτανοθεραπείας, αλλά σας φέρνω ότι η βοτανική ιατρική μπορεί να θεραπεύσει τον έρπητα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Μπορείτε να πάρετε το φυτικό φάρμακο του επικοινωνώντας μέσω του
  email στη διεύθυνση: drsagbo6088@gmail.com ή
  WhasApp / τηλεφωνήστε στο +2347019642881.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο έρπης έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στην υγεία. Η μη προσοχή που συνδέεται με αυτόν τον ιό από άγνωστους ανθρώπους είναι γελοία. Οι άνθρωποι έχουν έρπητα σε μια ή την άλλη μορφή. Θα ήθελα να συμβουλεύω τους ανθρώπους για το πώς έχω απαλλαγεί από τον έρπητα. Διάβασα ένα σχόλιο στο διαδίκτυο και είδα μια μαρτυρία που δημοσιεύτηκε από έναν άνδρα που πήρε τη θεραπεία του έρπητα με τη βοήθεια του γιατρού Sagbo Diba Herbal Medicine. Ήμουν λίγο χαρούμενος όταν είδα τη θέση ότι το φυτικό φάρμακο του είναι γνήσιο. Πήρα την επαφή του και τον κάλεσα. Του εξήγησα την κατάσταση της υγείας μου και με διαβεβαίωσε να μην ανησυχώ ότι θα θεραπευθώ. Έκανα όπως μου ζήτησε, έστειλε έπειτα το φυτικό φάρμακο σε μένα μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών της DHL μέσω
  η διεύθυνσή μου. Χρησιμοποιώ το φυτικό φάρμακο για μόλις 20 ημέρες και τώρα θεραπεύομαι πλήρως αφού πήγα για δοκιμή. Είπε ότι θεραπεύει κάθε είδους θανατηφόρα ασθένεια, οπότε αν έχετε άλλο ιό που σας ενοχλεί θα σας συμβουλεύω να έρθετε σε επαφή με αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο τώρα.Παρακαλώ τον τώρα ή τον καλέστε είναι έτοιμος να σας βοηθήσει καθώς αυτός με βοήθησε να με θεραπεύσει.
  Η επαφή του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο> drsagbo6088@gmail.com.
  Whatsapp> +2347019642881.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είναι προφανές ότι ορισμένοι ασθενείς με HIV / ΚΑΡΚΙΝΟ έχουν υποδουλωθεί στην αντιική και άλλη συμπληρωματική Ορθόδοξη ιατρική μόνο για να βοηθήσουν στην καταστολή του ιού και όχι σε θεραπεία. Έχω πάει με τον ιό από το 2012 έως ότου εισήγαγα από έναν blogger ο οποίος επίσης διηγείται την ιστορία της online για το πώς θεραπεύτηκε από τον έρπητα των γεννητικών οργάνων μετά τη χρήση του Dr Sagbo Herbal Medicine. Αυτό είναι ένα έτος και δύο εβδομάδες από την παραλαβή μου από τον έρπητα. Ευχαριστώ τον Θεό για τη χρήση αυτού του Μεγάλου βοτανολόγου για να με θεραπεύσει. Έχω υποσχεθεί να συνεχίσω να λέω καλά για τον Δρ Sagbo. Παρακαλώ συμπληρώστε δωρεάν για να μοιραστείτε τα προβλήματά σας μαζί του και μην ξεχάσετε να του πείτε ότι σας παραπέμπω σε αυτόν. Γράψτε τον στον Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο drsagbo6088@gmail.com ή τι να τον στείλετε στο +2347019642881.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Θεός ευλογεί τον Δρ ΤΕΒΟΡ για το θαυμάσιο έργο του στη ζωή μου, μου διαγνώσθη HERPES από το 2013 και πήρα τα φάρμακά μου, δεν ήμουν ικανοποιημένος που χρειάστηκα για να βγάλω τα HERPES από το σύστημά μου, έψαξα για κάποια πιθανή θεραπεία για HERPES είδα ένα σχόλιο για τον Δρ TEBOR, πώς θεραπεύει τον HERPES με το φυτικό φάρμακο του, τον έρχομαι σε επαφή μαζί του και με οδήγησε. Ζήτησα λύσεις, άρχισε το φάρμακο για την υγεία μου, μου έστειλε το φάρμακο μέσω του UPS SPEED POST. Πήρα το φάρμακο όπως ορίστηκε από αυτόν και 14 μέρες αργότερα θεραπεύτηκα από το HERPES, ο Δρ ΤΕΒΟΡ πραγματικά είστε σπουδαίοι, χρειάζεστε και τη βοήθειά του; Γιατί δεν τον έρχεστε σε επαφή με τον: (TEBORHERBALCENTER@GMAIL.COM) ή μπορείτε επίσης να τον φτάσετε στο τηλέφωνο ή στο APAP: +2348153052125 μπορείτε επίσης να τον καλέσετε με τον ακόλουθο αριθμό. +2348102652355
  Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΝΟΣΗΜΑ:
  HIV / AIDS
  ΕΡΠΗΣ
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Λάβετε πίσω σας
  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ
  ALS
  ΓΡΙΠΗ
  HPV
  NOROVIRUS
  STD
  ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β
  ΟΠΤΙΚΗ ΟΣΜΗ
  Επικοινωνήστε μαζί του σήμερα και λύστε το πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι αυτή τη μαρτυρία για το πώς ο Δρ Dr AZIZA μπόρεσε να με θεραπεύσει από την ασθένεια του έρπητα, και ανιχνεύτηκα θετικά στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 και από τότε έχω ψάξει για έναν τρόπο θεραπείας και θεραπείας αυτή η ασθένεια από μένα, αλλά πάντα προσπαθώ δεν ήταν λύση, πριν από λίγες εβδομάδες η θεία μου rosa με εισάγει στο γιατρό AZIZA λέγοντάς του όλο το πρόβλημά μου μου είπε τι έπρεπε να κάνουμε, ότι επρόκειτο να μου στείλει ένα μέρος που και μετά από να δω κάποια μαρτυρία ορισμένων ανθρώπων για το πώς ο Dr ohikhobo κατάφερε να θεραπεύσει τους ανθρώπους από την ασθένεια του έρπητα, άκουσα και για τα μέσα ενημέρωσης όταν μια νεαρή κοπέλα έδωσε επίσης μαρτυρία για τον ίδιο δόκτορα AZIZA, καλά αριστερά ελπίζω να τον μιλήσω και μου έστειλε ένα μέρος βοτάνων που θα μου πάρει., μου είπε να επιστρέψω στο νοσοκομείο για έλεγχο και αφού έχω κάνει ότι θα έρθω και να του πω το καλές ειδήσεις, αρχικά όταν είδα το μήνυμα που ήμουν τόσο σοκ και ακόμα δεν πίστευα ότι θα θεραπευτεί, καλά φίλος για να κάνει m y ιστορία σύντομη Είμαι θεραπευμένη από έρπητα τώρα μετά από πολλή ώρα της θλίψης, είμαι Αρνητικός, και η ασθένειά μου έχουν φύγει, ευχαριστώ τον Θεό για να με οδηγήσει σε αυτόν τον άνθρωπο ... .μπορείτε να του στείλετε email στο greatazizaspellcaster@gmail.com ή εσείς wattssap him μέσω +2348072860486 μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα όπως το {1} HIV / AIDS {2CANCER {3} HERPES {4} ΔΙΑΒΗΤΕΣ (5) HERPERTITIS B (6) HPV,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Becareful About many doctors,and testimonies claiming they can cure Herpes or they were been cured,I was scam 3 times Not Until someone refer me to Mama Anita who do what I called magic because after I contacted her she send me medication to use and within 7 days my herpes was gone.if any body need help she can be reach via email at mamaanita.lovespellsolution@gmail.com
  or magic.lovespel@reincarnate.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. I am so glad to write this article today to tell the world how Chief Dr
  Lucky cured my HPV virus that have been in my body since five years ago,
  ever since then my life has been in complete,i have used so many drugs that
  was prescribed to me by several doctors,but it didn't cure my HPV VIRUS
  neither did it reduce the pain, i was checking for solution on the internet
  then miraculously came across Chief Dr Lucky the powerful herbalist that
  cure HPV INFECTION,then i contacted his email, i explained everything to
  him and he prepared a herbal cure and send it to me that was how i got
  cured from HPV disease totally after receiving his herbal medicine, so my
  friends viewers why waiting and be suffering with this HPV virus when there
  is someone like Chief Dr Lucky that can cure any disease HIV/ CANCER/
  HEPATITIS C VIRUS,HERPES VIRUS,ALS VIRUS.
  you can contact his via email:
  chiefdrlucky@gmail.com
  Whats App or call
  +2348132777335

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Θέλω να δώσω μια μαρτυρία για το πώς θεραπεύτηκα από τον ιό του έρπητα, είμαι ο Benja Nath. Μήνες πίσω Είχα κάποια συμπτώματα Rashes και Blisters στο ιδιωτικό μου μέρος. Πήγα να δω έναν γιατρό και διάφορες δοκιμές έγιναν για μένα, αργότερα μου είπαν ότι είχα έρπητα των γεννητικών οργάνων. Ο γιατρός μου μου είπε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων ένιωσα άσχημα. Πήγα σε απευθείας σύνδεση ψάχνοντας για μια πιθανή θεραπεία για τον ιό του έρπητα, είδα μια θέση ενός Δρ Sagbo ένας βοτανολόγος που βοηθά τους ανθρώπους να θεραπευτούν από τον HIV, HEPATITIS B,
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΒΟΛΤΑΙ SIMPLEX. Τον επικοινωνήσαμε αμέσως και του είπα πώς αισθάνομαι ότι είπε ότι το φυτικό του φάρμακο μπορεί να με θεραπεύσει. Μου έστειλε το φάρμακο μέσω της Υπηρεσίας Ταχυμεταφορών UPS και έλαβα το φάρμακο τέσσερις ημέρες μετά την αποστολή του, πήρα το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες του. Πριν από την ολοκλήρωση του φαρμάκου τα συμπτώματα σταμάτησαν. Εξανθήματα και φυσαλίδες αποξηραμένα. Πήγα στο γιατρό και έκανα άλλη εξέταση αίματος, εκπληκτικά ήμουν Αρνητικός. Δεν είχα πια συμπτώματα. Ο Δρ Sagbo Diba είναι ένας μεγάλος άνθρωπος και το φυτικό φάρμακο του δεν έχει παρενέργειες. Μπορείτε να τον προσεγγίσετε και να είστε ελεύθεροι. whatsapp +2347019642881.
  Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι. drsagbo6088@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γεια σου Φίλοι είμαι τόσο ευτυχής που γράφω αυτό το άρθρο σήμερα για να πω στον κόσμο πώς ο Δρ Tebor θεραπεύει τον VIRUS μου, ανιχνεύτηκα με HSV-1 ΚΑΙ HSV-2 Πριν από χρόνια, η ζωή μου ήταν απόλυτα περίεργη και αγωνία, έχω χρησιμοποιήσει τόσα πολλά φάρμακα που μου είχαν συνταγογραφηθεί από διάφορους γιατρούς, αλλά δεν θεραπεύει τον HSVIRUS ούτε μειώνει τον πόνο, μέχρι να βρω μια λύση στο Διαδίκτυο, και έπειτα ήρθα στο μυαλό του Dr Tebor του ισχυρού βοτανολόγος που θεραπεύει πολλά άτομα HSV-1 και HSV-2 INFECTION, έπειτα επικοινώνησα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του: Teborherbalcenter@gmail.com) εξήγησα τα πάντα σε τον και προετοίμασε μια θεραπεία που θεραπεύει την HSV-1 ΚΑΙ HSV-2 ασθένεια μου εντελώς μετά τη λήψη του φυτοθεραπεία, έτσι ώστε οι φίλοι μου, οι θεατές να περιμένουν και να υποφέρουν όταν υπάρχει κάποιος όπως ο Δρ Tebor που μπορεί να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια HIV / ΚΑΡΚΙΝΟ / ΗΡΑΚΤΗΤΗΡΙΟ Β ΙΠΟΥΣ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον (Teborherbalcenter@mail.com) Εφαρμόστε τον αριθμό του κινητού: +2348153052125 τον ιστότοπό του ,,,, https: // tebo rherbalcanter.wordpress.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή