Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ BLOG

Την έμπνευση για τη δημιουργία του blog αποτελεί το βιβλίο της γιατρού Christiane Northrup, της οποίας το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυτράκη με τίτλο ''Η σοφία του γυναικείου σώματος''.

Το διάβασα πριν αρκετά χρόνια και είναι ένα από τα βιβλία που με άγγιξαν βαθιά. Γυρνάω ξανά και ξανά σ' αυτό καθώς αποτελεί ενοποιητικό σημείο για πολλές ιδέες που είναι σημαντικές στη δική μου ζωή.

Το έχω μοιραστεί με φίλες και συνεργάτιδες, με γνωστές ή γυναίκες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες καταστάσεις στη ζωή τους. Είναι ένα βαθύ βιβλίο, που δεν αρκεί να διαβάσεις και να χαρακτηρίσεις ενδιαφέρον. Μας καλεί να εμβαθύνουμε σε πολλές πλευρές του εαυτού μας. Να θυμηθούμε κατανοήσεις, αποφάσεις, στόχους, αναβολές... Και το σημαντικότερο - είναι ένα βιβλίο που μπορεί να μας βοηθήσει σαν οδηγός στην εξερεύνηση του εαυτού μας, στο ταξίδι της δικής μας αυτογνωσίας. Το βιβλίο περιέχει πολλά δεδομένα, πολλά επιστημονικά ευρήματα, πολλή γνώση και σοφία, έναν συνδιασμό σύγχρονης λογικής και προαιώνιας σοφίας. Επίσης περιέχει πρακτικά πράγματα για εφαρμογή κι αυτό είναι το σημαντικότερο, να μας εμπνεύσει να δράσουμε δοκιμάζοντας αυτά που προτείνει και φυσικά να τα επεκτείνουμε με τις δικές μας δημιουργίες και εμπνεύσεις.

Η ίδια η Christiane και τα βιβλία της ουσιαστικά είναι συνδετικός κρίκος με το έργο σπουδαίων άλλων γυναικών που στην εποχή μας συνεχίζουν να βοηθούν με τον τρόπο τους εκατομμύρια γυναίκες σ' όλο τον κόσμο, να κατανοούν τη φύση τους και να ξεδιπλώνουν το δυναμικό τους. Φίλη και συνεργάτιδα της Louise Hay, της Caroline Myss, της Mona Lisa Schulz καιάλλων σπουδαίων ανδρών και γυναικών, συγγγραφέας και γιατρός που ασκεί το επάγγελμά της σε πλήρη συμφωνία με τις ιδέες της.

Ψάχνοντας να βρω κάποιο blog στα ελληνικά για να μοιραστώ ιδέες και εμπειρίες που σχετίζονται με θέματα αυτογνωσίας με έμφαση στη γυναικεία πλευρά, και μη βρίσκοντας κάτι που να με ικανοποιεί αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το ιστολόγιο.

Εδώ επίσης θα παρουσιάζονται και άλλα βιβλία ή προσωπικές απόψεις που θεωρώ ότι είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις βασικές ιδέες του βιβλίου ''Η Σοφία του Γυναικείου Σώματος''.

Σας προσκαλώ να γράψετε τα δικά σας σχόλια, ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να μοιραστείτε τις δικές αγαπημένες πηγές σε οποιαδήποτε μορφή [βιβλία, sites κλπ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου